Per 1 juli is sekswerk weer toegestaan

Per 1 juli is sekswerk weer toegestaan

Sekswerk weer toegestaan vanaf 1 juli

Door de versoepeling van de coronamaatregelen mogen sekswerkers vanaf 1 juli weer aan het werk.

Alle standjes toegestaan: tienduizenden sekswerkers mogen weer aan het werk. ,,Sekswerkers kunnen weer aan de slag.” Met die verlossende woorden bracht premier Mark Rutte gisteren een golf van opwinding teweeg onder tienduizenden prostituees in heel Nederland.

Alle contactberoepen zijn vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat betekent onder meer dat sekswerkers weer aan de slag mogen. Eerder mochten andere contactberoepen zoals kappers al weer aan het werk. Belangrijk is dat er van te voren wordt gecheckt of een klant klachten heeft.

Als die check vooraf goed wordt gedaan, bestaan verder geen beperkingen, stelt Rutte. Dat geldt ook voor sekswerkers: “We hebben er uitvoerig advies over gevraagd aan het RIVM, welke standjes wel en niet. Maar daar kwam toch geen nadere duiding”, grapte hij.

De sekswerkers zijn blij verrast door de versoepelde maatregelen. “Ik hoorde het net pas voor het eerst en ben nu iedereen berichtjes aan het sturen; iedereen is erg blij met het nieuws dat we eindelijk weer open mogen. We hebben namelijk geen geld meer”, zegt Felicia Anna, voorzitter van Red Light United, de belangenvereniging van sekswerkers op de Amsterdamse Wallen.

“We hadden het niet verwacht, omdat we een beroep hebben waarbij nauw contact niet vermeden kan worden. Daarom dachten we dat erop werd aangedrongen dat wij nog niet open mochten. Maar ik heb de politiek brieven gestuurd en gezegd dat ik het niet eerlijk vond dat andere contactberoepen wel weer uitgevoerd mochten worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *